Korak napred

Unapređenje položaja osoba sa invaliditetom: Prvi pas vodič stigao u Srbiju!

Predsednica Udruženja "Beli štap" Vesna Nestorović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda bez čije pomoći, kako je istakla, ne bi bilo moguće dovođenje psa vodiča u Srbiju
Vesti
07:24h Autor:
Unapređenje položaja osoba sa invaliditetom: Prvi pas vodič stigao u Srbiju!
Foto: Ilustracija / Profimedia

Povodom Svetskog dana pasa vodiča, juče, 29. aprila, je u Starom dvoru predstavljen prvi pas vodič za slepe i slabovide osobe u Srbiji, a događaju je prisustvovala i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je tom prilikom uručila sertifikate osobama koje su uspešno završile obuku za slepe i slabovide osobe u organizaciji Udruženja slepih i slabovidih Srbije "Beli štap".

"Grad Beograd vodi odgovornu socijalnu politiku i sa tim u vezi podržavamo sve aktivnosti koje vode unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, kao i slepih i slabovidih osoba", istakla je Stanisavljević, a saopšteno je iz Gradske uprave.

Poslednja patrola teško bolsnog policijskog psa - I najjači su pustili suzu! (VIDEO)

Ona je podsetila da je Grad Beograd i resorni sekretarijat među prvima podržao program "Pas vodič, najbolji prijatelj", kao i sve aktivnosti koje vode afirmaciji samostalnog života osoba sa invaliditetom u Beogradu.

Predsednica Udruženja "Beli štap" Vesna Nestorović zahvalila je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu grada Beograda bez čije pomoći, kako je istakla, ne bi bilo moguće dovođenje psa vodiča u Srbiju.

Ona je podsetila da je pas vodič Astor stigao u Srbiju u saradnji sa slovenačkim udruženjem Slo-Canisa iz Maribora, a projekat je podržan od Ministarstva za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ambasade Australije u Beogradu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs