Od 15. aprila

Pala odluka: Megatrend promenio ime u Univerzitet Džon Nezbit

Džon Nezbit je vodeći svetski futurolog i jedan od najvećih mislilaca današnjice. Tvorac je koncepta megatrendovi, kojim je i započeo svetsku debatu o globalizaciji, navodi se u saopštenju
Vesti
09:30h Autor:
Pala odluka: Megatrend promenio ime u Univerzitet Džon Nezbit
Foto: Fonet

Odlukom Saveta Megatrend univerziteta, na osnovu pisane saglasnosti Džona Nezbita, Megatrend univerzitet promenio je ime u "Univerzitet Džon Nezbit" (John Naisbitt University).

Kako se ističe u saopštenju, posle četvrt veka uspešnog obavljanja obrazovne misije pod imenom Megatrend, rukovodstvo ove institucije je odlučilo da novi pravac razvoja obeleži imenom ovog slavnog futurologa.

"Džon Nezbit je vodeći svetski futurolog i jedan od najvećih mislilaca današnjice. Tvorac je koncepta megatrendovi, kojim je i započeo svetsku debatu o globalizaciji", navodi se u saopštenju.

Više od 30 godina vodeći je svetski analitičar globalnih trendova. Svojom knjigom The Mind Set, 2005. godine ("Mentalni sklop", izdanje Megatrend univerziteta, 2010) nagovestio je krizu Evropske unije i globalnu finansijsku krizu.

Knjigom China's Megatrends ("Kineski megatrendovi"), nagovestio je snažni ekonomski rast Kine. Autor je 10 knjiga, koje su prodate u 57 zemalja, u tiražu od blizu 45 miliona primeraka.

Nezbit je bio i specijalni savetnik u dve vlade SAD: u vreme predsednika Džona Kenedija, za obrazovanje, dok je u mandatu predsednika Lindona Džonsona bio specijalni savetnik državnog sekretara Džona Gardnera.

Dobitnik 17 počasnih doktorata, među kojima je i počasni doktorat Megatrend univerziteta.

Džon Nezbit je veliki prijatelj Megatrend univerziteta, njegovog osnivča i profesor je po pozivu na ovoj instituciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs