Dok se glumac bori za život

Po drugi put: Bati Živojinoviću provalnici obili kuću!

Zatekla sam sve živo ispreturano, kaže Lula, supruga slavnog glumca
Vesti 27.02.2015. - 09:53h Autor: Večernje novosti
Foto: Kurir / Nemanja Pančić

Porodična kuća slavnog glumca Bate Živojinovića u Koraćici pod Kosmajemobijena je u četvrtak, najverovatnije u popodnevnim satima.

 

Batina supruga Lula ne zna da li je nešto iz kuće odneto, ali je zatekla "sve živo ispreturano", pišu Novosti.

 

Vest o provali primila je oko 18 časova i na poziv policije uputila se u Koraćicu, kako bi prisustvovala uviđaju.

 

"Čitava kuća je ispreturana, a da li su provalnici nešto i odneli... još ne znam", kazala je Lula Živojinović za list u četvrtak oko 20 časova dok je uviđaj još trajao.

 

Ona kaže da joj je najvažnije da provalnike nisu interesovale Batine nagrade, one koje su se čuvale u ovoj kući. Dve zlatne medalje, sa Pulskog festivala.

 

"Jednu je namenio Radoslavu Zelenoviću, ali ga je bolest omela da mu je i daruje", govori Batina supruga. "Obavezao je sina Miljka da to u njegovo ime učini".

 

Na pitanje da li je Bata svestan šta se dogodilo, s obzirom na to da mu je zdravlje životno narušeno, odgovorila nam je:

 

"Ne... Mada, ponekad pomislim da je svestan svega. I možda se pita: kakvo li je ovo došlo vreme".

 

Provalnike je, očigledno, zanimalo da u Koraćici u kući Živojinovića mogu da nađu kakvu "vrednost" što se može na brzinu "utopiti": novac, ili kakav nakit.

 

"Niti smo to imali, niti imamo", kaže Lula. "Mada, ni za čim više ne bih ni zažalila. Borim se za Batin život. Mislim na decu i unuke".

 

Ovo je druga provala porodične kuće Živojinovića u Koraćici. Druga, tokom protekih godinu i po. U prvoj, provalnici su odneli trofejno oružje glumca, njegovo porodično nasleđe.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...