Skandal u Velikoj Britaniji

Oštar protest žena zbog filma: 50 nijansi sive govori žrtvi da je nasilje bilo samo romansa! (FOTO)

Ako čitaoci i gledaoci izvuku ponašanje Kristijana Greja iz konteksta, shvatiće da je to alarmantno, a ne privlačno - istakla je Natali Kolins, vođa kampanje protiv popularnog filma
Vesti
16:16h Autor:
Oštar protest žena zbog filma: 50 nijansi sive govori žrtvi da je nasilje bilo samo romansa! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nakon premijere filma 50 nijansi sive u Velikoj Britaniji, žene i muškarci širom zemlje organizovali su protest, jer po njihovom mišljenju ovo ostvarenje podstiče nasilje u porodici i veze koje se temelje na zlostavljanju žene.

Feministkinje čvrsto veruju da film priča romantičnu priču o ideji kako žena može da spasi muškarca, čak iako ima mnogo mana. Pažnju su privukli i transparenti koje su nosili protestanti, a koji su Kristijana Greja označili kao silovatelja.

Sa druge strane, Dakota Džonson, koja igra glavnu junakinju Anastasiju, izjavila je da bi želela da svi demonstranti pogledaju film:

Šta Melani Grifit, majka Dakote Džonson, misli o njenoj ulozi Anastasije, saznajte OVDE.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Ni u jednoj sceni Anastasija nije zlostavljana. Sve odluke koje je donela su njen izbor i dogovor sa Kristijanom", kaže Dakota za BBC i dodala da ovaj lik predstavlja ženu koja bez straha istražuje svoju snagu i seksualnost i da je to nešto prelepo - prenosi Dejli mejl.

OVDE pogledajte kako su Anastasija i Kristijan Grej izgledali na premijeri filma! (FOTO)

Međutim, žena koja je pokrenula kampanju pod nazivom 50 nijansi je nasilje u porodici, Natali Kolins, misli potpuno drugačije.

"Ako čitaoci i gledaoci izvuku ponašanje Kristijana Greja iz konteksta, shvatiće da je to alarmantno, a ne privlačno" - odlučna je Natali. Ona je pozvala žene da razmisle da li je zaista romantično da neko prisluškuje vaš telefon, zna gde živite pre nego što mu kažete ili kupi kompaniju za koju radite. Ili je to zapravo uhođenje i opsesija?

Jeziva priča devojčice zlostavljane od 7. godine - Majka me je naterala da spavam sa 1.800 muškaraca!

http://www.youtube.com/watch?v=SfZWFDs0LxA
ne bi bio bogat i zgodan, da li bi vam njegovo ponašanje opet bilo normalno?"

Demonstranti su toliko bili besni zbog pomame za filmom, da su na društvenim mrežama objavljivali najsurovije poruke, poput Film 50 nijansi sive je isto što i reći žrtvama nasilja da je ono što se njima desilo samo romansa.

Da li ćete pogledati film?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs