Posetite ga

Otvoren veličanstveni Kineski štand na Sajmu knjiga (FOTO)

Zbog impresivne izlagačke ponude i delegacije od 200 članova, među kojima je 100 izdavača iz 60 izdavačkih kuća, prvi put ove godine, štand zemlje počasnog gosta otvoren je u hali 2 na površini od 1000 kvadratnih metara
Vesti
21:26h Autor:
Otvoren veličanstveni Kineski štand na Sajmu knjiga (FOTO)
Foto: Kurir / Nebojša Mandić

Štand počasnog gosta ovogodišnjeg Sajma knjiga - Kine - večeras su svečano otvorili zamenik ministra Kine za štampu, publikacije, radio, film i televiziju, Sun Šoušan i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Zbog impresivne izlagačke ponude i delegacije od 200 članova, među kojima je 100 izdavača iz 60 izdavačkih kuća, prvi put ove godine, štand zemlje počasnog gosta otvoren je u hali 2 na površini od 1000 kvadratnih metara.

Do kraja sajma, 2. novembra, Kina će predstaviti svoje pisce, knjige, publikacije o tradiciji, civilizaciji, kineskom društvu, biće organizovani susreti pisaca i izdavača, promocije knjiga, tribine, dijalozi, časovi kineskog jezika.

Šoušan je izrazio zadovoljstvo što učestvuju na Sajmu knjiga za koji je rekao da je najznačajniji u regionu.

"Čast nam je što će publika moći

izbliza da upozna kinesku civilizaciju što će predstavljati značajnu platformu za razmenu i razvoj dve zemlje", rekao je on i ocenio da su knjige najbolji medij za duhovnu povezanost različitih zemalja.

Siniša Mali je ocenio da je beogradski Sajam knjiga jedna od najvećih i najdugovečnijih državnih manifestacija i zaštitni znak Beograda.

On je izrazio zadovoljstvo što je Kina počasni gost Sajma jer sa njima imamo blisku i uspešnu saradnju, a njihovo gostovanje na Sajmu produbiće i proširiće saradnju u kulturi.

Otvaranju kineskog štanda prisustvovali su predstavnici ministarstva kulture, kineski zvaničnici, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs