Ostavili trajni trag na hrvatskoj filmskoj sceni

Glumci Boris Buzančić (85) i Ana Karić (74) preminuli na isti dan

Buzančić je u avgustu imao moždani udar i preminuo je u 85, a legendarna hrvatska glumica u 74. godini
Vesti
18:30h Autor:
Glumci Boris Buzančić (85) i Ana Karić (74) preminuli na isti dan
Foto: Wikipedia

Poznati hrvatski glumac Boris Buzančić preminuo je u Zagrebu u 85. godini, prenose hrvatski mediji. Poznat je po 500 pozorišnih, 12 televizijskih i 70 filmskih uloga, uključujući: "Velo misto", "Obećana zemlja", "Operacija Barbarosa", "Veliki i mali", "Maratonci", "Bella Biondina", "Maršal", "Oficir s ružom"...

Buzančić je bio aktivan sve do bolesti, i igrao je u predstavi "My Little Corner of the World" u pozorištu "Gavela".

U avgustu je imao moždani udar, nakon čega mu je bila oduzeta leva strana. Buzančić je rođen 13. marta 1929. U Bjelovaru, a glumom je počeo da se bavi u ranoj mladosti. Zanimljivo je da je u "Velom mistu" glumio gradonačelnika, da bi 1990. u stvarnosti postao prvi čovek Zagreba.

Ana Karić

, legendarna hrvatska glumica, preminula je u 74. godini. Kao glumica koja je ostavila trajni trag na hrvatskoj filmskoj sceni, glumila je u filmovima poznatih hrvatskih režisera poput Krste Papića, Ante Babaje, Zvonimira Berkovića i mnogih drugih.

Poznati filmovi u kojima se pojavila su: "Carevo novo ruho" , "Pustolov pred vratima" , "Slucajni život", "Bablje leto", "Kuća", "Živi bili pa videli", "Tajna Nikole Tesle" , "Donator" i mnogi drugi. Karićeva je rođena u Perušiću, a Akademiju za pozorišnu umetnost završila je u Zagrebu.

Ana Karić i Boris Buzančić zajedno su nastupali u Ljubavnim pismima u pozorištu Scena Gorica. Njih dvoje sprijateljili su se još 1961, kada su zajedno snimili filmove “Carevo novo ruho” i “Pustolov pred vratima”, a od tada su zajedno odigrali više od 500 predstava, te nastupili u brojnim TV dramama i filmovima. Preminuli su istoga dana 9. oktobra 2014.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs