Ikona zlatnog veka Holivuda

Legendarna Lorin Bekol preminula u 89. godini

Legendarna glumica i holivudska zvezda, koja je stekla popularnost četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, umrla posle snažnog moždanog udara.
Vesti
10:18h Autor:
Legendarna Lorin Bekol preminula u 89. godini
Foto: AP

Američka glumica Lorin Bekol, jedna od ikona "zlatnog veka" Holivuda, preminula je u Njujorku u utorak u 89. godini, javile su danas agencije.

Američki mediji izvestili su da je legendarna glumica i holivudska zvezda, koja je stekla popularnost četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, umrla posle snažnog moždanog udara.

Rođena 1924. godine u Njujorku kao Beti Džoan Perski, Lorin Bekol počela je sa 19 godina uspešnu karijeru modela, posle čega je dobila poziv da igra u filmu "Imati i nemati" sa budućim suprugom Hemfrijem Bogartom.

Jedna od najlepših žena Holivuda poznata je i po ulogama u filmovima: "Kako se udati za milionera", "Ogledalo ima dva lica", "Duboki san" i "Ubistvo u Orijent ekspresu".

Za rad u pozorištu i na filmu Lorin Bekol više puta je nagrađivana i bila je dobitnica "Tonija", dva "Zlatna globusa", a 2009. Američka filmska akademija dodelila joj je "Oskara" za naročite zasluge u filmskoj industriji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs