DRUŠTVO PRIRODI ILI PRIRODA DRUŠTVU? Srbijašume: Ako želimo da nam priroda nešto vrati, moramo da investiramo u nju

Prethodnih dana postali su poznati ciljevi četvrte sezone akcije "Zasadi drvo" koju su pokrenule kompanije Adria Media Group i dm drogerie markt, ali i utisci institucionalnih partnera koji su od samog početka deo ovog važnog projekta za celu Srbiju.

Vesti
Autor:

Ovim povofdom gost Kurir televizije bio je Boris Ivanović iz javnog preduzeća "Srbijašume".

Specifično je, jer je danas 31 godina postojanja preduzeća. Ono što je interesantno jeste i način na koji su rešili da obeleže godišnjicu.

- Ima dve zanimljivosti, prva je da je to isto 31 godina od prvog organizovanog bavljenja šumarstvom u Srbiji, a da je na isti datum donet prvi zakon o šumama. Druga je da je naše preduzeće osnovano baš na 100 godina od tog prvog zakona. Mi ove godine kao i svake druge, sve naše interne datume a i eksterne svetske dane šuma obeležavamo radno. S obzirom da se nalazimo u periodu godine koji je izuzetno važan za obezbeđivanje semena za proizvodnju šumskog sadnog materijala. Ove godine ćemo imati akciju sakupljanja semena, to je samo jedna od svakodnevnih naših aktivnosti - rekao je Boris Ivanović.

Zasadi drvo
foto: Kurir TV

Zahvalio se na primećivanju njihovog napornog rada, stoga je i opisao kako izgleda posao u šumarstvu.

- Poslovi u šumarstvu spadaju u teške poslove, obavljaju se pod otvorenim nebom u različitim terentskim uslovima. Meni je jako drago što su inicijatori Adria Media Group i dm drogerie markt to shvatili i prihvatili da moramo da poštujemo prirodne procese i da se mi njima prilagođavamo, u skladu sa tim je i pitanje, društvo prirodi ili priroda društvu? Nije lako zaposlenima u javnom preduzeću u "Srbijašume" da već 31 godinu svakodnevno obavljaju sve svoje poslove i aktivnosti. Ako želimo da nam priroda i šuma nešto vrate, onda moramo u njih da investiramo preko naših mogućnosti - pojasnio je Boris Ivnaović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs