Tuga

Preminuo Tomi Ramon, poslednji preživeli član originalne postave Ramonsa

Vest o smrti potvrdio je danas njegov saradnik Dejv Frej, direktor "Ramones productions"-a kompanije koja kontroliše autorska prava benda
Vesti
07:56h Autor:
Preminuo Tomi Ramon, poslednji preživeli član originalne postave Ramonsa
Foto: Reuters

Tomi Ramon, bubnjar i posledni preživeli član uticajnog američkog pank rok benda "Ramones" preminuo je danas, prenose mediji.

Vest o smrti potvrdio je njegov saradnik Dejv Frej, direktor "Ramones productions"-a kompanije koja kontroliše autorska prava benda. Drugih informacija za sada nema.

Rođen kao Tomas Erdelji u Budimpešti, Ramon je bio osnivač benda i njegov bubnjar od 1974. do 1978. Bio je i posledni preživeli član originalnog kvarteta u kome su bili gitarista Džoni, pevač Džoi i basista Di Di. Svi članovi su uzeli umetnička imena i zajedničko prezime - Ramon.

Njujorški bend poznat po dugim kosama, crnim kožnim jaknama, iscepanim farmerkama i patikama izvršio je ogroman uticaj na pank rokere u Britaniji. Smatrali su ih majstorima minimalističkih, dvoipominutnih pesama hiperbrzog tempa poput "Blitzkreig Bop", "I Wanna be Sedated" i "Sheena is a Punk Rocker".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs