SPAS OD VRUĆINA

POČELA KUPALIŠNA SEZONA: Ovo je radno vreme bazena!


Plivalište na Tašmajdanu otvoreno je danas, a do kraja nedelje biće otvorena većina gradskih kupališta

Vesti
Autor:
POČELA KUPALIŠNA SEZONA: Ovo je radno vreme bazena!
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

Sezona kupanja počela je prekjuče u SC „11. april” u Novom Beogradu, danas je otvareno plivalište na Tašmajdanu i u Obrenovcu, a do kraja nedelje prve kupače primiće i ostali gradski bazeni.

Ove sezone posebno zadovoljstvo na Tašu očekuje mališane za koje je obnovljen dečji bazen, pa je sada dobio i dvostruko veću površinu – od 220 umesto od 110 kvadrata. Sada, kako je najavio i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, novitet je i bazen za bebe dubine od svega 30 centimetara i sa posebno grejanom vodom.

– Ovo je naš najstariji bazen, s najdužom tradicijom, ovde dolazi najviše ljudi. Pre nekoliko godina smo radili rekonstrukciju zatvorenog bazena tako da je sada sve što je trebalo da bude urađeno na ovom bazenu, urađeno – rekao je Vesić i najavio da noćna kupanja kreću s većim vrućinama, u periodu od 20 do 23 sata.

– Ovo je prvi put posle dve godine da nemamo nikakvo ograničenje i da radimo kao što smo radili i pre pandemije – rekao je Vesić, a preneo Beoinfo.

Direktor Sportskog centra „Tašmajdan” Milan Novović podsetio je da radno vreme ovog kupališta ostaje kao i ranijih godina, od 10 do 19 sati, i precizira da je ponovo sreda besplatan đački dan za osnovce i srednjoškolce.

Kupališna sezona na obrenovačkim bazenima kreće u 10 sati. U podne će, kako je najavljeno iz JP „Sportsko kulturni centar Obrenovac”, u znak dobrodošlice za najmlađe biti upriličen i zabavni program. Prvog dana sezone plivanja ulaz će biti besplatan.

Bazeni Sportskog centra „11. april”, koji su otvoreni prekjuče, ove sezone radiće svakodnevno od sedam do 19 časova.

– Osim odličnih uslova i raznovrsne ponude, u sportskom centru obezbeđen je čitav niz aktivnosti tokom letnje sezone 2022. za razne kategorije korisnika. Sreda i dalje ostaje dan za besplatno kupanje školaraca uz đačku knjižicu bez obzira na to iz kog dela grada dolaze. Tokom letnjeg raspusta beogradskim đacima osnovnih i srednjih škola na raspolaganju su i besplatni sportski programi – najavljuju iz SC „11. april”, dodajući da će se sportski programi za školarce organizovati od početka jula do kraja avgusta.

Redovna cena ulaznica na spoljašnjim bazenima SC „11. april” iznosi, dodaju, 400 dinara.

Sportski centar „25. maj – Milan Gale Muškatirović” sezonu plivanja otvara u petak, 17. juna, odmah nakon završetka svetskog prvenstva u ronjenju na dah, koje je u toku.

Radno vreme otvorenih bazena od ponedeljka do petka je od 10 do 19 časova, a vikendom od devet do 19 sati. Kako kažu iz ovog dorćolskog sportskog centra, celodnevna ulaznica za odrasle košta 450 dinara, dok deca uzrasta od pet do 12 godina plaćaju 200 dinara.

Od petka u 10 sati plivaće se i na bazenima SC „Olimp – Zvezdara”. Posetiocima će biti na raspolaganju jutarnje kupanje od šest do 9.30 časova, dnevni termin od 10 do 19 sati, a noćno kupanje će u zavisnosti od vremenskih uslova biti organizovano od 21 do 24 časa.

Kupači na Adi od 27. juna

Letnja sezona na Adi Ciganliji ove godine zvanično počinje 27. juna. Plivanje će biti moguće svakodnevno od 10 do 19 sati, a o bezbednosti kupača svakodnevno će se starati od 40 do 60 spasilaca, hitna pomoć i druge dežurne službe. Prema podacima sa sajta, temperatura vode trenutno je 18 stepeni, a za kupanje neophodno je da bude 22 stepena. U međuvremenu, dok god kupalište ne bude zvanično otvoreno, plivanje na Savskom jezeru je isključivo na sopstvenu odgovornost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs