39. po redu festival

ZAVRŠENI "NUŠIĆEVI DANI": Nagrada za životno delo Dikliću, a ona je dobio priznanje za najuspešnije glumačko ostvarenje!

Ovo je za glumca Bogdana Diklića prvo veliko pozorišno priznanje!

Vesti
Autor:
ZAVRŠENI "NUŠIĆEVI DANI": Nagrada za životno delo Dikliću, a ona je dobio priznanje za najuspešnije glumačko ostvarenje!
Foto: ATA Images

Laureat najvažnije festivalske nagrade, u svojoj zbirci ima najznačajniju nagradu za filmsku glumu, dve pulske “Zlatne arene”, a ovogodišnja „Nušićeva nagrada” je prvo veliko pozorišno priznanje za glumačku legendu.

- Hvala mojim dragim kolegama iz žirija. Kako je formulisano obrazloženje, ovo je moja prva značajna pozorišna nagrada... Lepo bi bilo da se to desi glumcu na početku karijere. Šta sam ja, svega nekih pedesetak godina na sceni. Jako sam radostan da su to moje kolege primetile, i svojim autoritetom čak i mene ubedili da je sve to tačno, a i lepo zvuči, kazao je Diklić koga je publika pozdravila dugotrajnim aplauzom i smehom.

Na zatvaranju festivala izveden i Nušićev šou „Srećna familija“ u kome učestvuju Uroš Jovčić, Slobodan Boda Ninković, Isidora Minić, Milorad Miki Damjanović, Mina Lazarević, Stevan Piale, Dragana Mićalović i drugi.

Diklić je sa samo 22 godine postao član Narodnog pozorišta u Beograd, a od 1995. je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde igra u predstavama “Beogradska trilogija”, “Molijer“, “Još jedan život”, “Italijanska noć”. Igrao je i u Zvezdara teatru, sa Batom Stojkovićem, više od hiljadu puta u predstavi “Profesionalac”. Diklića publika obožava i zahvaljujući brojnim antologijskim ulogama na filmu.

Pobednička predstava 39. Nušićevih dana, po oceni žirija, je Ana Karenjina Novosadskog pozorišta-Újvidéki Színház.

Nušićeva nagrada za najbolju predstavu u celini na osnovu glasova publike je dodeljena ansamblu Beogradskog dramskog pozorišta za komad „Zaljubljeni Šekspir“ .

Nagrada „Milosav Buca Mirković“ za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu pripala je Dari Džokić za ulogu u predstavi "Rolerkoster" pozorišta Atelje 212 .

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs