njenoj sreći nema kraja!

NJEN ANĐEOSKI GLAS ĆE SE DALEKO ČUTI: Devojčica iz Orahovca će pevati na paradi u Moskvi!

U centru Moskve 9. maja na centralnoj međunarodnoj sceni "Besmrtnog puka" povodom obeležavanja Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, pevaće Pavlina Radovanović.

Vesti
23:06h Autor:
NJEN ANĐEOSKI GLAS ĆE SE DALEKO ČUTI: Devojčica iz Orahovca će pevati na paradi u Moskvi!
Foto: Shutterstock

Ona je talentovana devojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije koja anđeoskim glasom baštini srpsku tradiciju svog kraja. Pavlina, koja se u program RTRS-a uživo javila iz Moskve, ističe da je ovaj prelepi grad pun crkava i svetinja.

– Sviđa mi se Moskva jer je narod gostoprimiv, a poziv da pevam povodom Dana pobede znači mi puno jer je to jedinstvena prilika da me čuje cela Rusija, pa i svet ako je to moguće – ističe Pavlina.

Ova talentovana devojčica kaže da pred nastup ima malu tremu, ali da će pevati sa ponosom, emocijama i strahopoštovanjem prema Rusiji koja joj je ukazala veliku čast.

Pavlina kaže da još ne zna koje pesme će pevati sutra na nastupu i da će o tome danas odlučiti nakon generalne probe.

– Volela bih da otpevam moju najdražu pesmu „Vilu s Košara“, jer bez nje koncert nije koncert – naglasila je Pavlina.

Kako ističe, u Rusiji ostaje još mesec dana i za to vreme će održati nekoliko koncerata na kojima će pevati pesme iz svog rodnog kraja, ali i predstaviti Orahovac i običaje s Kosova i Metohije.

– Pričaću o onome šta moj narod pritiska. Ovo je i jedinstvena prilika da me čuje cela Rusija jer je ovo poseban praznik za Ruse, ali i Srbe – kaže Pavlina.

Pavlina je za pravoslavnu Novu godinu imala himanitarni koncert u Banjaluci, a sva sredstva, oko 3.000 evra, je donirala za izradu freskopisa Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u rodnom Orahovcu.

– Banjaluka je za mene drugi dom i uvek mogu da se oslonim na ovaj grad i Banjalučane koji uvek pružaju ljubav prema ljudima sa Kosova i Metohije – naglasila je Pavlina Radovanović.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs