LEPE VESTI

OTVOREN RENOVIRANI DEO KLINIČKOG CENTRA: Nova kula na 12 spratova ima više od 800 kreveta i čak 34 operacione sale!

Nova rekonstruisana kula Kliničkog centra Srbije, sa 86.000 kvadratnih metara, otvarila je svoja vrata, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića koji je konstatovao da je ovo zdravstvena ustanova sa instrumentima i opremom najnovije generacije. On je rekao i da će u novom Kliničkom centru biti zaposleno još 400 lekara.

Vesti
Autor:
OTVOREN RENOVIRANI DEO KLINIČKOG CENTRA: Nova kula na 12 spratova ima više od 800 kreveta i čak 34 operacione sale!
Foto: Printscreen Youtube / PRVA

Najveća i najsavremenije opremljena zdravstvena ustanova – nova kula Kliničkog centra Srbije, ima 12 spratova i ukupno 825 bolničkih kreveta: 231 krevet biće na jedinici intenzivne nege, 547 kreveta na jedinici poluintenzivnog lečenja i 47 kreveta u bolnici za dnevno lečenje.

U novu kulu KCS, površine 86.000 kvadratnih metara, uloženo je 260 miliona evra, a očekuje se da će za sedam dana primiti i prve pacijente.

"Novi Klinički centar Srbije u Beogradu je bolji od svih u regionu, na prostoru bivše Jugoslavije, ali i šire na istoku, veći i moderniji i sa najboljom mogućom opremom", rekao je predsenik Aleksandar Vučić, koji je obišao novu zgradu.

U KCS uloženo čak 260 miliona evra, a navodi se da će biti i novih ulaganja u zdravstvo.

"Ovaj će biti bolji od svih u regionu, i šire. Sve zbog čega smo slali naše ljude u Solun, Istanbul, Beč više neće biti potrebe, jer imamo svu opremu, najmodernije skenere, rendgene, magnetne rezonance, sve je digitalizovano… Ovo će značiti mnogo za sve pacijente iz Srbije, jer nije ovaj Klinički centar samo za Beograd", rekao je Vučić.

Naveo je da će u novom Kliničkom centru biti zaposleno 400 novih lekara, ističući da, iako je to dugoročni udar na budžet, državi najvažnije zdravlje građana.

"Smatramo da je zdravlje od presudnog interesa i značaja", istakao je predsednik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs