Divan povod

Počinjemo sadnjom s prvacima, nastavljamo s partnerima, a finale nas čeka sa stručnjacima koji imaju odgovore!

Ambiciozni cilj od 200.000 sadnica koji smo postavili na početku treće sezone Zasadi drvo na korak je do ispunjenja! Zajedno s vama, našim partnerima i volonterima na još osam lokacija sadićemo do početka aprila.

Vesti
Autor:
Počinjemo sadnjom s prvacima, nastavljamo s partnerima, a finale nas čeka sa stručnjacima koji imaju odgovore!
Foto: Promo

Organizujte svoje prijatelje, porodicu, napravite izlet i učinite nešto lepo i plemenito – zasadite drvo!

Za sadnju se i sada možete prijaviti, a lokacije možete pronaći na linku www.zasadidrvo.rs.

U međuvremenu, osim što ćemo saditi nove šume, period pred nama, poslednju nedelju februara, koju smo nazvali Velika nedelja, iskoristićemo i da edukujemo najmlađe o važnosti pošumljavanja, ali i da zajedno s njima sadimo po školama.

Na mladima svet ostaje

Kroz aktivnost za najmlađe „Gledaj kako rastemo“ u četvrtak, 24. februara, naši prvaci u svim školama u Srbiji će u isto vreme saditi po dve sadnice belog bora u svom školskom dvorištu. Tako će imati prilike da, kako prelaze iz jednog u drugi, viši razred, gledaju kako sadnice koje su posadili rastu paralelno s njima.

Inače, sadnice belog bora na svoj put ka školama širom Srbije krenuće iz Kraljeva, gde će ih prethodno stariji đaci srednje Šumarske škole zajedno s našim kolegama pakovati za sve prvake u 1.200 paketa. Ka svim delovima Srbije paketi će krenuti u utorak iz rasadnika JP “Srbijašume” u Kraljevu, da bi ih dan kasnije direktori svih škola preuzeli za sadnju u četvrtak, 24. februara.

Druga masovna sadnja AMG i dm drogerie markt

Subota, 26. februar, biće veliki dan jer je to dan zajedničke sadnje AMG i dm drogerie markt u Surčinu. Iskusni u podizanju novih šuma, zaposleni iz obe kompanije i ovoga puta zajedničkim snagama s volonterima daće svoj doprinos prirodi i svojim primerom podstaći druge da joj se oduže. Na kraju dana Surčin će biti bogatiji za čak 5.000 novih stabala hrasta. Želimo da imamo mnogo razloga da budemo zadovoljni učinjenim i još više da nastavimo da se borimo za prirodu i da živimo u skladu s njom, što vam obećavamo!

Sada kada znamo gde smo, postavljamo sebi novi cilj

Veliku nedelju završavamo 28. februara na Forumu stručnjaka „Veliko pitanje“ na Šumarskom fakultetu, gde ćemo toga dana okupiti stručnjake, partnere i saradnike, s kojima ćemo postaviti putokaz za sve buduće zajedničke aktivnosti.

Velika pitanja zaslužuju velike odgovore. Zato ćemo i imati priliku da saznamo dugo očekivane odgovore na važna pitanja kolika je zvanična pošumljenost Srbije, kolika treba da bude i, konačno, kako možemo stići do tog cilja. Na osnovu merljivih pokazatelja, pokušaćemo da osmislimo inicijative i postavimo nove ciljeve, koje ćemo zajedno s građanima Srbije u vremenu koje je ispred nas realizovati.

Forum možete pratiti od 9.30 časova na Kurir.rs. Pratite nas! Takođe, ne propustite da se prijavite za mejling listu i da, ako niste do sada, zapratite FB i Instragram stranicu Zasadi drvo.

Čekamo vas da, kao i prethodne dve sezone, ovogodišnji cilj ostvarimo zajedničkim snagama do početka aprila!

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs