POTREBNO JE SAMO DA SE PRIJAVITE

100 EVRA STIŽE 1. FEBRUARA ZA OVE GRAĐANE: Predsednik Vučić obećao i pomoć porodiljama, penzionerima...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na godišnoj konferenciji za novinare izneo je podataka da je država pripremila značajna podsticajna sredstva, pogotovo za mlade.

Vesti
Autor:
100 EVRA STIŽE 1. FEBRUARA ZA OVE GRAĐANE: Predsednik Vučić obećao i pomoć porodiljama, penzionerima...
Foto: Kurir / Zorana Jevtić

Vučić je rekao da će govoriti o našoj budućnosti i deci, i da će tema biti sve ono što će biti urađeno već 1. januara.

- Korona je kod nas pristuna od marta 2020. godine, gotovo dve godine. Izgubili smo mnogo divnih ljudi. Zbog koronavirusa ne postoji niko u Srbiji ko nije izgubio nekog svog ili ko ne zna nikoga ko je izgubio život zahvaljujući ovoj stravičnoj pošasti. Ali smo svi zaboravili da brinući o životima, pre svega naših najstarijih, na mlade ljude, na osnovce, srednjoškolce, studente, na mlade ljude koji su završili školovanje o kojima niko nije dovoljno brinuo ili posvećivao pažnju. Dece je nešto manje rođeno nego prethodnih godina i to je posledica, između ostalog, i zbog korone. Ja želim da počenom s tim šta smo uradili za decu i šta se primenjuje već od prvog januara - započeo je Vučić svoje izlaganje.

Vučić je zatim saopštio da je budućnost na mladima, kao i da mladi nisu zaboravljeni. Predsednik je onda istakao i kako će od prvog januara država Srbija za prvo rođeno dete dati 300 hiljada jednokratne pomoći, umesto 100 hiljada dinara. Takođe će biti davanja od 100.000 dinara za drugo i treće dete.

- Za sva lica od 16 do 29 godina pripremali smo meru koja će se brzo realizovati, a to je mera naše podrške tim licima, kako bi oni u ovako teškim uslovima mogu da kažu da je država pokazala kako može da izdvoji sredstva za njih. Zato ćemo svim mladim koji imaju ličnu kartu do lica koja će do 2022. godine napuniti 29. godina, imaće pravo da se prijave za novčani iznos do 100 evra. Dovoljno je samo da se prijavite i ostavite novac u banci, i novac će leći do 1. februara - otkrio je Vučić.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs