PRIJAVA POČELA DANAS

MINISTAR MALI OTKRIO KADA ĆE NA RAČUNE GRAĐANA LEĆI 20 EVRA: Evo kome će prvo biti uplaćena pomoć države pomoć privredi!

Ministar finansija Siniša Mali je rekao da prijava za dodatnih 20 evra počinje danas i da će za tu pomoć moći da se prijave svi građani koji se nisu prijavili za prethodnu pomoć, dok svi koji su dobili po 30 evra u maju i novembru ne moraju da se prijave.

Vesti
Autor:
MINISTAR MALI OTKRIO KADA ĆE NA RAČUNE GRAĐANA LEĆI 20 EVRA: Evo kome će prvo biti uplaćena pomoć države pomoć privredi!
Foto: Shutterstock

"Mi smo ovu prijavu otvorili za one koji su u međuvremenu postali punoletni, koji su dobili državljanstvo, prebivalište, koji su se predomislili da ipak hoće da dobiju deo pomoći od države. Ja sam u osam sati dobio informaciju da se 3.500 građana prijavilo za ovu pomoć", kazao je Mali.

Istakao je da će pomoć prvo biti uplaćena penzionerima, korisnicima socijalne zaštite i osobe koje izdržavaju kazne - 7. decembra, dok će 8. i 9. decembra 20 evra dobiti ostali građani.

"Osam milijardi evra smo ukupno uložili da pomognemo našoj privredi, da pomognemo građanima Srbije. Svako obećanje koje smo dali isplatili smo i ispunili smo i u dan i u dinar. Zato imamo planiranu i projektovanu stopu rasta od preko sedam odsto za ovu godinu, a s druge strane smo sačuvali makroekonomsku stabilnost", naveo je Mali.

Dodao je da će udeo javnog duga Srbije u bruto društvenom proizvodu biti 58,2 odsto, što je, kako je naveo, ispod nivoa Mastrihta od 60 odsto.

"U doba krize država se pokazala, reagovala, pokazala da je ozbiljna, da je stabilna i mi smo našu privredu spasli", rekao je Siniša Mali i dodao da je makroekonomska stabilnost najveća pomoć privredi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs