Šok

PREMINUO MUAMER ZUKORLIĆ (51): Iznenada mu pozlilo na predavanju

Pretpostavlja se da je u pitanju srčani udar

Vesti
Autor:
PREMINUO MUAMER ZUKORLIĆ (51): Iznenada mu pozlilo na predavanju
Foto: Ana Paunković

Muamer Zukorlić, potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije, predsednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je u 51. godini, javile su Novosti.

Prema nezvaničnim informacijama, Zukorliću je pozlilo dok je držao predavanje na Fakultetu za islamske studije.

Pretpostavlja se da je doživeo srčani udar, pokušana je reanimacija, ali bezuspešno.

Osnovnu školu je završio u selu Ribariće kod Tutina, a zatim u Sarajevu Gazi Husrev-begovu medresu. U Konstantini u Alžiru je 1993. godine završio Islamski fakultet, odsek šerijatsko pravo a post-diplomske studije u Libanu.

Ima dve supruge, koje žive odvojeno sa svojom decom - Umeja u stanu, a Elma u kući u centru Novog Pazara. Za sobom je ostavio osmoro dece.

Akademik Muamer Zukorlić rođen je 15.2.1970. u selu Orlje kod Tutina. Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, a Medresu „Gazi Husrev-beg“ u Sarajevu. Studije filozofije šeriatskog prava (Usuli fikh) okončao na Islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini (Alžir), zvanje magistra stekao iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) na Univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju (Liban), a doktorirao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Redovni je član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti (BANU), piše na sajtu Skupštine Srbije u biografijama poslanika.

Akademik Zukorlić autor je pet knjiga i više desetina naučnih radova iz oblasti filozofije, epistemiologije, kulturalne historije, islamskih nauka, prava i niza srodnih teoretskih disciplina. Tečno je govorio, pisao i čitao na arapskom jeziku, govorio je i turski jezik, a služio se engleskim jezikom. Bio je otac osmoro dece, i deda sedmoro unučadi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs