bravo

VELIKI USPEH NAŠIH STUDENATA U MOSKVI: Najbolji plasman na svetskom ICPS takmičenju do sada!

Tim studenata Računarskog fakulteta osvojio je veliku počasnu nagradu (High Honors) na svetskom finalu ICPC takmičenja, najprestižnijeg timskog takmičenja u rešavanju algoritamskih problema održanom u Moskvi.

Vesti
Autor:
VELIKI USPEH NAŠIH STUDENATA U MOSKVI: Najbolji plasman na svetskom ICPS takmičenju do sada!
Foto: Shutterstock

Tim RAF Penguins ostvario je najbolji plasman od svih timova iz Srbije do sada na finalima ovog prestižnog takmičenja, zauzevši 24. mesto u konkurenciji 117 timova iz celog sveta, saopštio je Računarski fakultet.

U saopštenju se dodaje da je taj fenomenalni rezultat zabeležio tim koji su činili Aleksa Milisavljević i Pavle Martinović uz pratnju trenera Dušana Zdravkovića, iako je tim bio značajno oslabljen jer treći član tima, Aleksa Plavšić, nije bio u mogućnosti da dođe u Rusiju iz objektivnih razloga.

Sjajan trojac izborio je plasman u ovogodišnje svetsko finale ICPC takmičenja osvojivši treće mesto na regionalnom ICPC takmičenju za jugoistočnu Evropu koje je održano u oktobru 2019. godine u Bukureštu.

Prvobitno je planirano da se svetsko finale ICPC takmičenja održi u junu 2020. godine, ali je zbog nepovoljnih epidemioloških uslova odloženo i održano 5. oktobra ove godine.

Vrhunsko programersko znanje talentovani studenti Računarskog fakulteta pokazali su i u maju 2021. godine na kvalifikacijama za svetsko finale ICPC za narednu godinu, gde su osvojili zlatnu medalju i time obezbedili učeće na svetskom ICPC finalu 2022. godine u Bangladešu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs