TUga

PREMINUO DOKTOR MIODRAG COLIĆ: Srbija ostala bez vrhunskog stručnjaka!

Doktor medicine Miodrag Colić, koji je juče preminuo u 64. godini, bio je profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu i šef Katedre za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, kao i predsednik Udruženja plastičnih hirurga Jugoslavije i potom Srbije

Vesti
11:13h Autor:
PREMINUO DOKTOR MIODRAG COLIĆ: Srbija ostala bez vrhunskog stručnjaka!
Foto: Printscreen/youtube/ RTS Program za dijasporu - Zvanični kanal

Osam godina bio je direktor Klinike za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije. U Međunarodnom udruženju za estetsku plastičnu hirurgiju (ISAPS) bio je najpre nacionalni sekretar za Srbiju, potom šef nacionalnih sekretara, zatim generalni sekretar i potpredsednik ove značajne asocijacije posvećene napretku i edukaciji u estetskoj hirurgiji.

Usavršavao se u Brazilu kod legendarnog Iva Pitangija i drugih poznatih stručnjaka, u Meksiku – kod Monasterija, u Španiji, Francuskoj, SAD…

U zemlji je organizovao mnoge međunarodne skupove plastičnih hirurga koji su dolazili na njegov poziv da održe predavanja i kurseve.

Profesor Colić je bio zadužen za razvoj estetske hirurgije u manje razvijenim zemljama sveta, pa je ispred Udruženja organizovao kurseve u Kini, Uzbekistanu, Kazahstanu, kao i simpozijume u Beogradu, Kušadasiju, Ohridu, Sarajevu, Budvi.

Bio je član oko 20 svetskih asocijacija za plastičnu i estetsku hirurgiju, predstavnik IPRAS-a za Evropu, profesor Međunarodnog univerziteta Albert Švajcer u Ženevi, a intenzivno se bavio i humanitarnim radom.

Sa bratom Milanom 1989. godine osnovao je jednu od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Srbiji posvećenu zdravlju i lepoti – Bolnicu Colić, koja će prerasti u Specijalnu bolnicu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.

Od 2010. godine bio je počasni konzul Republike Peru. Obišao je sve zemlje sveta (195 po spisku UN) i o tome napisao dvojezičnu knjigu Moj put oko sveta / My Journey Around the World.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs