STiže prava jesen

DRASTIČNA PROMENA VREMENA: Od sutra kiša, temperature ispod 20 stepeni

Sada ulazimo u jedan hladniji period, očekuje se smena sunca i oblaka, biće češće i kiše, a od sledeće nedelje temperature će biti prave jesenje, kaže meteorolog Đorđe Đurić

Vesti
Autor:
DRASTIČNA PROMENA VREMENA: Od sutra kiša, temperature ispod 20 stepeni
Foto: Shutterstock

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda stiglo je saopštenje da nas do vikenda čeka toplo vreme, sa povremenom kišom, a kakvo će vreme biti za vikend i nakon njega otkrio je meteorolog Đorđe Đurić.

- Još danas ćemo uživati u letnjem vremenu, mada će biti dosta oblaka koji najvaljuju pogoršanje vremena koje nas očekuje od sutra. Od sutra sledi pogoršanje vremena, povremene kiše sa grmljavinom, koje su rezervisane za pred kraj dana. Tada će temperatura biti u padu. Već za vikend možemo očekivati prave jesenje temperature i to u rasponu od 20 do 26 stepeni - najavio je Đorđe i dodao da se ipak nećemo pozdraviti sa suncem za ovu godinu:

- Biće i dalje sunca. Sada ulazimo u jedan hladniji period, očekuje se smena sunca i oblaka, biće češće i kiše, a od sledeće nedelje temperature će biti prave jesenje. Dakle, padaće ispod 20 stepeni, ali dobra vest je da prema trenutnim prognozama negde tamo na samom kraju septembra i početkom oktobra temperature budu u porastu, i možemo očekivati neki uvod u Miholjsko leto - rekao je Đorđe i dodao da sneg ne treba očekivati u naredna dva meseca.

- Nakon zahlađenja stižu i topliji dani, rano je prognozirati zimu, prve pahulje treba očekivati tek za dva, dva i po meseca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs