Kraj leta?

EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U SEPTEMBRU: Otkriva Nedeljko Todorović!

Kišno vreme očekuje se tek početkom oktobra

Vesti
14:23h Autor:
EVO KAKVO NAS VREME OČEKUJE U SEPTEMBRU: Otkriva Nedeljko Todorović!
Foto: Shutterstock

U Srbiji se danas očekuje pretežno suvo uz postepeno razvedravanje u većini krajeva i porast dnevne temperature u odnosu na nedelju.

Meterolog Nedeljko Todorović najavio je kakvo nas vreme očekuje narednih dana.

"Jutra postaju sve hladnija i hladnija, pogotovo kada su vedra jutra. U Vojvodini je bilo desetak stepeni, neka jesenja temperatura. Sa letom smo završili, ali nismo ušli u pravu jesen," kazao je Todorović za TV Prva.

Dodao je da smo "završili sa toplim delom leta".

"Posle više od dva meseca vrelog vetra, završili smo sa toplim delom leta. Prvih dana septembra imaćemo ne vrućinu, već prijatno umereno toplo vreme, u većini dana sunčano. Posle 7, 8. septembra sledi dalji porast temperature, maksimalne temperature oko 27 do 30 stepeni. I pored tih visokih temperatura, jutra će biti sveža, počinje magla da se javlja u jutarnjim satima. Korak po korak, vežbamo za ulazak u jesen", - dodao je on.

Narednih dana nema ozbiljnih padavina

Što se tiče kiše, rekao je da u narednih 10 do 15 dana nema izgleda o ozbiljnim padavinama.

"Za pravu obnovu zemljišta potrebno je još kiše. Biće manjih padavina, tek možemo veće da očekujemo krajem septembra, početkom oktobra," kazao je Todorović.

Postoji rezon da posle toplog leda nastupi hladna zima, ali koliko će ona biti hladna, ovaj meteorolog ističe da ne može da kaže.

Na pitanje da li nas očekuje nevreme, on je istakao da je kod jesen mirna, ali ima izuzetaka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs