Vremenska prognoza

NEVREME ŠIROM SRBIJE TRAJAĆE SATIMA: Upozorenje RHMZ za ove delove zemlje

Meteorolozi su posebno upozorili da će najkritičnije biti u narednih sat vremena

Vesti
Autor:
NEVREME ŠIROM SRBIJE TRAJAĆE SATIMA: Upozorenje RHMZ za ove delove zemlje
Foto: Shutterstock

U narednih nekoliko sati na širem području Srbije očekuje se veliko nevreme praćeno grmljavinom i gradom!

- Danas posle podne i uveče ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: velika količina padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar sa većom verovatnoćom pojave u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji - piše na portalu RHMZ-a.

Meteorolozi su posebno upozorili da će najkritičnije biti u narednih sat vremena.

- U narednih sat vremena oblačnost grmlјavinom i lokalnom pojavom grada i jakog vetra, koja je zahvatila severozapad Zlatiborskog okruga, premeštaće se ka Kolubarskom okrugu - piše u hitnoj najavi na sajtu RHMZ-a.

Na Fejsbuk stranici vremenskog portala "Weather2Umbrella" takođe je izdato upozorenje u kome se građani upozoravaju na veliko nevreme koje nam se približava.

- Tokom poslepodneva hladni front u sklopu premeštanja ciklona preko našeg područja doneće nam prolazno jače pljuskove sa grmljavinom. Biće uslova za grmljavinske nepogode sa gradom i olujnim vetrom odnosno obilnim pljuskovima. Ispred hladnog fronta duvaće jak jugozapadni vetar fenskog efekta, a po prodoru hladnog fronta vetar u skretanju na jak severozapadni - piše u upozorenju.

Dodaje se da su tamo gde je već prošao hladni front (Vojvodina i Podrinje) temperature već pale na 20 stepeni.

- Nakon prodora hladnog fronta temperatura će i u ostalim predelima biti u osetnijem padu pa ćemo u petak uživati na veoma ugodnih 25 do 30 stepeni - navodi se u hitnom saopštenju i dodaje da će u Beogradu biti oko 27 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs