eVROVIZIJSKI SKANDAL

NAJVEĆI GUBITNICI EVROVIZIJE: 650.000 evra spiskali na svoju predstavnicu?!

Malta je stvarno verovala u kvalitet svoje predstavnice, inače, čemu sve ovo?

Vesti
21:36h Autor:
NAJVEĆI GUBITNICI EVROVIZIJE: 650.000 evra spiskali na svoju predstavnicu?!
Foto: Profimedia

Mnogi su verovali da će upravo ona završiti na jednom od prva tri mesta, ali to se nije dogodilo. Naime, Malta je od publike dobila svega 47 bodova, a ni od jedne države nije dobila 12 pa čak ni 10 bodova. Ipak, žiri joj je bio znatno naklonjeniji pa je od njih dobila 208 bodova, a norveški, rumunski, australijski i švedski žiri su joj dali po 12 bodova.

Nije dugo trebalo da 18-ogodišnju predstavnicu proglase "najvećom gubitnicom Evrovizije", a razlika između kladionica na Maltu i glasova publika sada bi mogla biti jasnija.

Naime, Malta je pre Evrosonga potrošila više od 650 hiljada evra na promociju pesme i izvođačice. Ministarstvo unutrašnjih poslova naredilo je reviziju troškova zbog sumnji u to da se dobar deo novca potrošio na kladionice. Sumnja se da su Maltežani odgovorni za promociju izvođačice i pesme finansirali strance koji su se potom kladili na Maltu na Evroviziji.

Tako Maltu sada trese veliki Evorsong skandal, jer Times of Malta misli da je javna televizija zloupotrebila novac poreznih obveznika i potrošila ga na klađenje na vlastitu predstavnicu. Navodno već imaju jednog insajdera koji je sve neformalno priznao.

Maltu su reklamirali na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, a za njenu promociju bili su angažovani i strani influenseri . 350.000 evra za promociju izdvojila je malteška Turistička zajednica, a dodatnih 300.000 evra dao je javni servis.

I tako je "Je Me Casse" postao "Je Me Cash"!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs