eVROVIZIJSKI SKANDAL

NAJVEĆI GUBITNICI EVROVIZIJE: 650.000 evra spiskali na svoju predstavnicu?!

Malta je stvarno verovala u kvalitet svoje predstavnice, inače, čemu sve ovo?

Vesti
21:36h Autor:
Foto: Profimedia

Mnogi su verovali da će upravo ona završiti na jednom od prva tri mesta, ali to se nije dogodilo. Naime, Malta je od publike dobila svega 47 bodova, a ni od jedne države nije dobila 12 pa čak ni 10 bodova. Ipak, žiri joj je bio znatno naklonjeniji pa je od njih dobila 208 bodova, a norveški, rumunski, australijski i švedski žiri su joj dali po 12 bodova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Destiny (@destinyofficial_x)

Nije dugo trebalo da 18-ogodišnju predstavnicu proglase "najvećom gubitnicom Evrovizije", a razlika između kladionica na Maltu i glasova publika sada bi mogla biti jasnija.

Naime, Malta je pre Evrosonga potrošila više od 650 hiljada evra na promociju pesme i izvođačice. Ministarstvo unutrašnjih poslova naredilo je reviziju troškova zbog sumnji u to da se dobar deo novca potrošio na kladionice. Sumnja se da su Maltežani odgovorni za promociju izvođačice i pesme finansirali strance koji su se potom kladili na Maltu na Evroviziji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Destiny (@destinyofficial_x)

Tako Maltu sada trese veliki Evorsong skandal, jer Times of Malta misli da je javna televizija zloupotrebila novac poreznih obveznika i potrošila ga na klađenje na vlastitu predstavnicu. Navodno već imaju jednog insajdera koji je sve neformalno priznao.

Maltu su reklamirali na Fejsbuku, Tviteru i Instagramu, a za njenu promociju bili su angažovani i strani influenseri . 350.000 evra za promociju izdvojila je malteška Turistička zajednica, a dodatnih 300.000 evra dao je javni servis.

I tako je "Je Me Casse" postao "Je Me Cash"!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...