Školstvo

ANA BRNABIĆ: Ove godine uvodimo novi predmet u škole - osnove veštačke inteligencije!

Reforma školstva se nastavlja u Srbiji

Vesti
21:45h Autor:
Foto: Profimedia

Premijerka Ana Brnabić je izjavila da se u osnovne škole uvodi novi predmet vezan za veštačke inteligencije, što je, kaže, nastavak tranformacije škola.

"Ove godine nastavljamo transformaciju naših škola uvođenjem osnova veštačke inteligencije u osnovne škole", rekla je Brnabić na zatvaranju Kopaonik biznis foruma.

Podseća da ove godine iz osnovnih škola izlazi prva generacija maturanata koji su u protekle četiri godine kao obavezan predmet imali informatiku i programiranje.

"Oni tu tehnologiju i znanje nose sa sobom, to im dolazi potpuno prirodno i oni će samo za nekoliko godina doći u vaše kompanije da rade", poručila je premijerka učesnicima biznis foruma.

Kaže da je država tim postupkom, koji je počeo 2017. godine, stvorila nenadoknadivu prednost ne samo u odnosu na zemlje regiona, već i u odnosu na većinu evropskih zemalja.

Premijerka navodi da se nastavlja i sa uvođenjem interneta, računarske opreme i digitalnih udžbenika u sve škole u Srbiji i kaže da će taj posao država privesti kraju do septembra 2022. godine.

"Tada će naše školstvo biti kompletno opremljeno i tehnologija će postati sastavni deo učenja", zaključila je Brnabić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...