CRNA GORA POPUŠTA MERE: Besplatan PCR test turistima za povratak u matičnu zemlju

Ukida se i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas

Vesti
Autor:
CRNA GORA POPUŠTA MERE: Besplatan PCR test turistima za povratak u matičnu zemlju
Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja Crne Gore obavijestilo je Institut za javno zdravlje i sve domove zdravlja u zemlji da se od sutra besplatno rade PCR testovi turistima kojima je taj test neophodan za povratak u matične zemlje.

Ministarstvo je od danas ublažilo mere koje se sprovode radi suzbijanja širenja virusa korona.

Do 20. maja važiće nove, liberalizovane mere kojima se ukida zabrana međugradskog saobraćaja vikendom i policijski čas, a termin izvođenja muzike uživo u baštama ugostiteljskih objekata pomera se za sat i dozvoljava se od 19.00 do 22.00.

Iz Ministarstva zdravlja u Podgorici danas je saopšteno da je do ponedeljka uveče dato 125.646 doza vakcina protiv korona virusa, to jest da je vakcinisano više od petine stanovništva.

"Od toga, 93.341 građanin Crne Gore je dobio prvu dozu, a 32.305 je kompletno vakcinisano", navodi se u saopštenju resornog ministarstva i dodaje da je danas obavljena 4. 851 vakcinacija, odnosno da je dato 4.376 prvih i 475 drugih doza, prenosi portal CDM.

"To znači da je u Crnoj Gori prvu dozu dobilo više od petine punoletnih građana, a da je potpuno imunizovano oko 7,2 odsto", zaključak je u saopštenju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs