Borba protiv korona virusa

OD DANAS RADE I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM: Ovo su uslovi koje svi moraju da poštuju

Primena je počela u ponoć, a kako je najavio član kriznog štaba Branislav Tiodorović, biće stroga kontrola mera

Vesti
14:00h Autor:
Foto: Shutterstock

Od danas ugostitelji u zatvorenim objektima mogu da rade do 22 sata, sa 50 odsto kapaciteta, bez muzike posle 18 časova.

Primena je počela u ponoć, a kako je najavio član kriznog štaba Branislav Tiodorović, biće stroga kontrola mera.

- Zalažemo se za rigoroznu primenu svih mera kažnjavanja. Svi koji počinju da rade, rade do 22 sata, a svaka muzika prestaje posle 18 časova, istakao je Tiodorović juče nakon sednice Kriznog štaba.

Sledeći noćni klubovi?

- Verujem da su i noćni klubovi spremni da se pripreme za početak rada. Sačekaćemo malo i onda kada budemo imali ispod 100 zaraženih na dnevnom nivou, možemo da pustimo sve da radi kao što je normalno - rekao je Tiodorović odgovarajući na pitanja novinara o radu noćnih klubova posle 22 časa.

Pravila u zatvorenom delu ugostiteljskog obekta

- korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),

- zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,

- ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo posle 18.00 časova,

- ukupna popunjenost objekta ne može biti veća od 50 odsto maksimalne popunjenosti, i

- na ulazu mora vidno biti istaknuta korisna površina celog objekta, odnosno prostora i broj lica koja mogu biti prisutna (pod korisnim površinom podrazumeva se uslužni deo, odnosno izuzimaju se pomoćne prostorije, toaleti, magacini i sl.) i obaveza posetioca da nose zaštitne maske.

Pravila u otvorenom delu ugostiteljskog objekta

- korisnici usluga moraju nositi zaštitne maske sve vreme boravka u objektu (u momentima kada ne konzumiraju hranu ili piće),

- zaposleni moraju nositi zaštine maske, naročito prilikom pripreme hrane i pića i usluživanja,

- između stolova mora biti razmak od najmanje dva metra, tako što se taj razmak računa između osoba koje sede za različitim stolovima,

- za stolom ne može sedeti više od pet osoba,

- ukoliko ne postoje stolovi i stolice za sedenje na otvorenom delu, rastojanje između svih prisutnih lica na otvorenom delu mora biti takvo da na svakih 9 metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice,

- otvoreni deo objekta mora biti fizički odeljen od javne površine u smislu da se mora postaviti fizička prepreka (barijera) između tog dela i javne površine tako da između korisnika usluga i lica na javnoj površini bude razmak od minimum 3 metra,

- ne može se reprodukovati, odnosno emitovati muzika ili izvoditi muzičko-scenski program uživo (tzv. živa muzika) posle 18.00 časova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...