tuga

Preminuo holivudski glumac Hal Halbruk u 95. godini!

Tokom svoje duge karijere osvojio je pet nagrada Emi

Vesti
Autor:
Preminuo holivudski glumac Hal Halbruk u 95. godini!
Foto: Profimedia

Američki glumac Hal Holbruk koji je svojevremeno nominovan za Oskara za ulogu „Dubokog grla" u filmu „Svi predsednikovi ljudi" (All the President's Men), umro je u 95. godini.

Holbruk, koji je glumio i u „Vol Stritu" (Wall Street), „U divljini"(Into The Wild) i „Linkolnu" (Lincoln), preminuo je 23. januara, saopštio je njegov agent za Njujork Tajms.

U filmu „Svi predsednikovi ljudi", Holbruk glumi čoveka iz vlasti koji novinarima, koji istražuju aferu Votergejt (Watergate) iz vremena kada je predsednik SAD bio Ričard Nikson, daje ključne dokaze.

Holbruk je takođe imao istaknutu pozorišnu karijeru, a ostaće najviše upamćen po tumačenju čuvenog američkog romanopisca Marka Tvena, kako u pozorišu tako i u seriji.

Hal Halbruk
foto: Profimedia

Glumio je u mnogim TV serijama, poput političke drame „Zapadno krilo", igrajući republikanca Albija Dankana.

Bredli Vitford, koji je glumio Džoša u toj u seriji, tvitovao je: „Bože moj, kakav neverovatan glumac. Počivaj u miru, Hal."

Reditelj Edgar Rajt je izjavio: „Kakvo delo ostavlja Hal Holbruk. Obožavao sam njegove uloge u 'Magli', 'Svi predsednikovi ljudi', 'Magnum Force', 'Creepshow', 'Capricorn One',' The Star Chamber', 'Wild In The Streets', 'Into The Wild' i mnogim drugim".

Ta uloga mu je donela Toni nagradu za nastup na Brodveju 1966. godine i prvu od njegovih 10 nominacija za Emi 1967. godine.

Holbruk je glumio Marka Tvena još dok je bio 19-godišnji student.

Holivudska diva sa najtužnijom sudbinom: Bila u tajnoj vezi sa kraljem, borila se sa depresijom, ubio je rođeni sin!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs