Izašli u susret igračima

Društvena igra Monopol dobija pet novih pravila

Igrač koji bude završio na polju zatvor neće moći da naplaćuje kiriju ostalim igračima. Ukoliko dospe na polje besplatan parking, dobija natrag novac od poreza, a ako se nađe na startnom polju udvostručuje primanja
Vesti
13:06h Autor:
Društvena igra Monopol dobija pet novih pravila
Foto: Facebook / Monopoly

Popularna društvena igra "Monopol" dobija pet novih pravila koja će biti uvrštena u uputstvo od septembra, saopštila je kompanija Hasbro.

Pravila su odabrali sami ljubitelji igre glasanjem na Fejsbuk stranici "Monopola". U novoj verziji, igrač koji bude završio na polju "zatvor" neće moći da naplaćuje kiriju ostalim igračima. Ukoliko pak dospe na polje "besplatan parking", dobija natrag novac od poreza, a ako se nađe na startnom polju udvostručuje primanja.

Kada u bacanju kockica igrač dobije dve jedinice, nosi premiju, a ukoliko želi da kupi nekretninu, mora najpre da obavi pun krug na tabli. Predstavnici Hasbro-a navode da su uvođenje novih pravila želeli da izađu u susret svim ljubiteljima "najpopularnije igre na svetu".

"Monopol odražava društvo i važno je da ostane moderan, aktuelan", najavili su oni. Igra "Monopol", u kojoj se igrači utrkuju za novac i nekretnine, proslaviće 80-godišnjicu 2015. godine. Procenjuje se da je ovu igru igralo više od 750 miliona ljudi širom sveta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs