nepal

Neverovatno: Tigar snimljen na nadmorskoj visini od 3.165 metara!

Kamere su snimile najpoznatiju podvrstu tigra na neverovatnoj visini

Vesti
13:07h Autor:
Neverovatno: Tigar snimljen na nadmorskoj visini od 3.165 metara!
Foto: Profimedia

Bengalski tigar snimljen je kako luta šumom na nadmorskoj visini od 3.165 metara u Nepalu, što je ujedno najveća visina na kojoj je viđen tigar dosad,

objavila je uprava Nepalskih državnih šuma.

U novembru je tigra dva puta slučajno snimila kamera, postavljena zbog nadzora deset divljih crvenih panda opremljenih GPS-satelitskim ogrlicama u šumi na istoku Nepala, stoji u saopštenju Ministarstva šuma.

Sonam Tashi Lama, koordinator programa Mreža crvenih panda (RPN), organizacije angažovane na očuvanju te vrste panda, rekao je da su on i kolege iznenađeni jer tigrovi dosada nikad u Nepalu nisu uočeni na toj visini.

“Iako su u Butanu tigrovi primećeni na većim nadmorskim visinama, za nas je ovo posebno i novo otkriće jer nikada nismo mislili da tigar i u Nepalu može živeti na takvoj visini. Upravo zato moramo preispitati strategiju očuvanja” ovih velikih mačaka, rekao je Lama za dpa.

Kraljevski bengalski tigrovi prvenstveno žive u području oko delte Gangesa te se njihova kretanja na većim nadmorskim visinama smatraju vrlo retkima.

Ranije ove godine Nepalske šume su saopštile da je bengalski tigar uočen na nadmorskoj visini od 2.500 metara.

Stručnjaci veruju da razlog preseljenju tigrova u viša područja mogu biti klimatske promene, a drugi smatraju da je za to odgovoran izostanak odgovarajućeg staništa i izvora hrane na području na kojemu su dosad živeli.

Temperamentni čuvar sa srcem velike i poslušne maze: Dobrotu i ljubav vraća trostruko!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs