Mirsad Đerlek otkrio

Evo kada možemo da očekujemo ukidanje ili dodatno pooštravanje mera

Prema novim merama, ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade

Vesti
Autor:
Evo kada možemo da očekujemo ukidanje ili dodatno pooštravanje mera
Foto: Profimedia

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek rekao je da se očekuje da sutra Vlada usvoji nove mere protiv korona virusa, a da one stupe na snagu od petka.

Ističe da se situacija pogoršava iz dana u dan i da je to signal da je potrebno reagovati, jer je očigledno da postojeće mere nisu dale željene rezultate.

Mirsad Đerlek je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navao da, ako se uspostavi kontrola novih mera i ako bude postojala masovnija podrška građana (koji bi trebalo da pokažu maksimalnu odgovornost i disciplinu), veruje da je realno očekivati bolje rezultate.

Prema novim merama, ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti, među kojima i tržni centri, moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.

Đerlek kaže da će se posle desetak dana ponovo evaluirati situacija, i ako bude potrebno, mogu se očekivati još rigoroznije mere.

Rekao je da je broj novoobolelih u Beogradu u nekoj stagnaciji. Međitim, kovid kapaciteti su puni i lekari i direktori se trude da preraspodelom obezbede mesta za pacijente sa teškom kliničkom slikom.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja je rekao da je na teritoriji cele Srbije situacija ista ili slična – vrlo ozbiljna, teška i neizvesna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs