Šokantno

Živeo u Parizu u stanu od 1,56 kvadratnih metara!

Stanar u jednom sobičku u Parizu, u kojem je zbog brojnih kosina mogao da stoji uspravno u svega 1,56 kvadratnih metara, proveo je 15 godina
Vesti 27.03.2014. - 17:46h Autor: Tanjug
Foto: Shutterstok

Vlasnik minijaturnog stana u Parizu, od svega 1,56 kvadratnih metara i agencija preko koje je iznajmljivan, moraće da plate 10.000 evra na ime odštete stanaru koji je u njemu živeo 15 godina.

 

Vlasnik i agencija za nekretnine osuđene su, takođe, da stanaru solidarno plate 1.000 evra zbog "nanošenja moralnih patnji" kao i 816 evra na ime troškova njegove selidbe.

 

Stan u potkrovlju, koji nema ni tuša ni toaleta već samo jedan mali lavabo, iznajmljivan je po ceni od 300 evra mesečno. Stanar je u tom sobičku, u kojem je zbog brojnih kosina mogao da stoji uspravno u svega 1,56 kvadratnih metara, proveo 15 godina.

 

Njegov advokat kaže da je odluka suda "sve u svemu zadovoljavajuća".

 

"Presuda jasno upozorava kako eksploatisane stanare tako i stanodavce koji iznajmljuju prostore nedostojne za život, iskorišćavajući ljudsku bedu", naveo je on, prenose francuski mediji.

 

Prema fracuskom zakonu, svaka stambena jedinica mora da ima barem devet kvadratnih metara životnog prostora i visinu plafona od najmanje 2,20 metara.

 

Nedavnim istraživanjem utvrđeno je da više od 177.000 stanova u privatnom vlasništu na široj teritoriji Pariza ne zadovoljava minimum kriterijuma stanovanja.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...