TESTIRANO 4.751 OSOBA

Korona virus u Srbiji: 107 novozaraženih, preminulo dvoje, na respiratorima 20 pacijenata

Vesti 03.10.2020. - 15:03h Autor: Kurir
Foto: Shutterstock

U poslednjih 24 sata u Srbiji testirano je na koronu 4.751 građana, pozitivno je 107, a preminulo je dvoje. Na respiratorima je 20 pacijenata.

 

Od ukupnog broja - 107 novozaraženih, u poslednja 24 časa čak 55 osoba (više od polovine od ukupnog broja) je iz Beograda. Sledeći grad po broju zaraženih je Novi Sad sa 5, u Bujanovcu imamo 3 novozaražena, dok svim drugim gradovima i opštinama broj novozaraženih u poslednja 24 sata ne prelazi dva.

 

Ovakvi brojevi upozoravaju da je veoma važno da građani Beograda maksimalno poštuju zaštitne mere, posebno kada je reč o nošenju maski u gradskom prevozu, u prodavnicama, tržnim centrima, u svakom zatvorenom prostoru. Ovu su mere koje su dovele do povoljne epidemiološke situacije koja međutim može lako biti narušena, ukoliko popustimo sa njihovim poštovanjem.

 

Upravo zato Krizni štab apeluje na sve građane Beograda da budu odgovorni, da se pridržavaju zaštitnih mera i da vode računa o sebi i drugima, jer svako opuštanje može dovesti do značajnog pogoršavanja epidemiološke situacije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...