Uvodi se obavezni nadzor

Krizni štab apeluje na sve Srbe koji su na odmoru van zemlje: Najbolje je vratiti se do petka

O drugim detaljima nadzora, građani će biti obavešteni do petka u 18 časova

Vesti
11:47h Autor:
Foto: Shutterstock

Krizni štab za borbu protiv epidemije korona virusa razmatrao je danas da li da se uvede 10-dnevna obavezna samoizolacija građana koji se vraćaju sa odmora iz Crne Gore, Bosne i Hrvatske i doneo sledeće odluke:

 

- Mi beležimo silazni trend, ali pojedine situacije pokazuju da se situacija menja, gde imamo viši procenat pozitivnosti u odnosu na prethodne nedelje. Tako je i u svetu, ne samo kod nas, tu su i zemlje i u okruženju. Crna Gora je na 3.mestu po broju porasta zaraženih, trenutno, a naš veliki broj građana je tamo. Samim tim povećava se rizik zaražavanja. Apelujemo na sve građane koji su u ovim zemljama da se do petka vrate u Srbiju, jer od petka u 18h imaćemo drugačiji režim - tada uvodimo nadzor za sve putnike koji se vraćaju u našu zemlju, da bi smanjili rizik zaraze, rekla je Darija Kisić Tepavčević, obraćajući se novinarima nakon sednice Kriznog štaba.

 

- Ovo je bio redovni sastanak Kriznog štaba, razmatramo situacije i u drugim zemljama, kako bi sagledali sve mere a samim tim sprečili dalju zarazu.

 

- Nadzor podrazumeva dinamiku javljanja službama, sa ciljem potencijalnog unosa virusa u našu zemlju, objasnila je Kisić.

 

O drugim detaljima nadzora, građani će biti obavešteni do petka u 18 časova.


Kako je juče saopštilo Ministarstvo zdravlja Srbije, Blagi porast novozaraženih korona virusom u zemlji posledica je povratka građana sa odmora iz tih zemalja.

 

Ministarstvo je još jednom apelovalo na sve koji se vraćaju u zemlju da budu solidarni i smanje kretanje u prvih sedam dana po povratku, da svedu kontakte na minimum ili da se odmah testiraju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...