upozorenje

Doktor Kon otkriva šta nas čeka u oktobru: Neophodno je poštovanje mera da bismo izbegli ovo!

Epidemiolog insistira da je situacija nesigurna

Vesti
Autor:
Doktor Kon otkriva šta nas čeka u oktobru: Neophodno je poštovanje mera da bismo izbegli ovo!
Foto: Shutterstock

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se epidemiološka situacija u Srbiji stabilizovala na niskom nivou, ali da je u Beogradu u četvrtak i petak jasno uočeno ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante.

"Na sreću, kod njih se ne pronalazi kovid, ali to pokazuje da polako počinju da se pojačavaju akutne respiratorne infekcije, kojih ćemo u narednom periodu imati i to će otežati rad medicinskim službama", naveo je Kon.

Zato, kako kaže, insistira da je situacija nesigurna i da je neophodno strogo voditi računa da se ne pogorša i ostane na prihvatljivom niovu.

"Ako uspemo da dočekamo oktobar bez povećanja, da ostane ovako, prihvatljivo nisko, onda smo već u novoj sezoni, sezoni vakcinacije protiv gripa, za koju treba da se pripremimo", naveo je Kon.

Kon je istakao da se u dobrom delu Srbije epidemiološke mere uopšte ne poštuju, navodeći da je reč o ljudima koji su na odmoru, koji uopšte ne nose maske i borave u velikom broju na određenim prostorima.

Od 10.833 testiranih, 96 pozitivno na korona virus: Preminule još tri osobe

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs