Olakšica za sve testirane

Besplatna aplikacija od danas obaveštava da li su rezultati PCR testa na korona virus gotovi

Evo i kako će tačno funkcionisati

Vesti
Autor:
Besplatna aplikacija od danas obaveštava da li su rezultati PCR testa na korona virus gotovi
Foto: Shutterstock

Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Republičkim fondom za zdravstveno osiguranje razvila je uslugu na Portalu eUprava koja građanima omogućava da primaju imejl i SMS obaveštenja da li je njihov rezultat PCR testa na COVID 19 gotov.

Od danas posle 15 časova, svi građani koji čekaju rezultate PCR testa na COVID 19 mogu se prijaviti na besplatni automatski servis na Portalu eUprave i dobiti obaveštenje onog trenutka kada im bude gotov rezultat putem imejla i/ili sms poruke.

Automatski (info) servis obaveštava isključivo o tome da je rezultat gotov, a rezultate testa građani će preuzimati na Portalu eZdravlja e-zdravlje.gov.rs.

Ukoliko čekate rezultate PCR testa na COVID-19 možete se prijaviti na automatski servis za dobijanje obaveštenja putem mejla i SMS poruke 24 časa dnevno.

Obaveštenje ne sadrži rezultate testa već samo informaciju da je test gotov, kao i datum izdavanja testa.

Rezultate testa možete pogledati na Portalu www.e-zdravlje.gov.rs tako što ćete se prijaviti na jedan od sledećih načina:

- Ukoliko imate nalog na Portalu eUprava izaberite opciju ”Prijavi se preko eid.gov.rs“

- Ukoliko želite da se prijavite unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja izaberite opciju ”Prijava sa karticom zdravstvenog osiguranja”

Test možete preuzeti i u zdravstvenoj ustanovi gde ste se testirali.

Putem ovog servisa ne šalju se informacije o serološkim testovima na COVID-19 (brzi testovi), već isključivo o PCR testovima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs