BEOGRAD U KRITIČNOM STANJU

Beograd u kritičnom stanju: Od sutra zabrana okupljanja više od pet ljudi, od petka policijski čas u Beogradu!

Predsednik Srbije najavio je da zbog alarmantne situacije sa brojem obolelih u glavnom gradu, od petka na snagu stupa policijski čas.

Vesti
Autor:
Beograd u kritičnom stanju: Od sutra zabrana okupljanja više od pet ljudi, od petka policijski čas u Beogradu!
Foto: Shuterstock

Predsednik Srbije Aleksandra Vučić u 18 sati obratio se javnosti i izjavi da je danas od početka pandemije najteži dan za Srbiju, sa 13 preminulih i više od 120 ljudi na respiratorima.

"Situacija u Beogradu je alarmantna, a ozbiljno je u još četiri grada, ali Beograd je u kritičnoj situaciji", izjavio je predsednik.

U skladu sa tim, predsednik je najavio da će hitno biti preduzete mere, kako bi se suzbio rast broja obolelih o korona virusa.

"Od sutra je zabranjeno svako javno okupljanje koje podrazumeva prisustvo više od pet osoba, a od petka se uvodi policijski čas u Beogradu. Razume se, otavićemo prostora za majke sa malom decom da izlaze tokom zabrane kretanja, za penzionere i vlasnike kućnih ljubimaca, zaključio je predsednik.

Predsednik je dodao da se bolnice pune alarmantnom brzinom i da ako se taj trend nastavi moglo bi da ddođe do kolapsa zdravstvenog sistema, na koji su stručnjaci konstantno upozoravali tokom prethodnih meseci.

(Stil.kurir.rs/Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs