odluka

Poznat iznos kazni za nenošenje maski u Beogradu: Cifre idu i do 150.000 dinara!

Od danas u Beogradu obavezno nošenje maski u gradskom prevozu i zatvorenim prostorima, a ako se ova odluka kriznog štaba ne bude poštovala, nakon nedelju dana uvešće se i novčane sankcije

Vesti
10:54h Autor:
Foto: Shutterstock

Prema članu 77 Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, oni koji ne poštuju propisane mere zaštite, što je i nošenje maski, rizikuju da plate kaznu od 20.000 pa sve do 150.000 dinara.

 

Zbog porasta broja zaraženih korona virusom od danas je u Beogradu obavezno nošenje maski, bez izuzetka, u svim zatvorenim prostorima, tj. autobusima, kafićima, tržnim centrima, poštama, salonima lepote, teretanama, odlučeno je juče na sednici kriznog štaba, uz najavu da će oni koji ove mere krše biti sankcionisani.

 

Kazne i za preduzetnike i ustanove

 

Kazna za preduzetnike je od 50.000 do 500.000 dinara, dok je kazna za zdravstvene ustanove od 30.000 do 150.000 dinara, javlja RTS.


Ko će i kako kontrolisati nošenje maski

 

Profesor dr Branislav Tidorović član Kriznog štaba precizirao je da je obavezno nošenje maski u Beogradu obavezno u klubovima, tržnim centrima, bankama, apotekama... i da je naloženo da se to mora strogo kontrolisati.

 

- U gradskom saobraćaju će kontrolisati oni sami, a banke i tržni centri imaju svoje obezbeđenje. Postoje službe koje već mogu to da kontrolišu ali će se verovatno u nekom momentu uključiti deo inspekcije i komunalne policije. Za sada to treba da rade zaposleni u tim prostorima, poput obezbeđenja. Građani se ne mogu drugačije kažnjavati osim da im se onemogući ulazak u prevoz ili u te objekte - kazao je prof, dr Tiodorović i dodao da dve trećne potvrđenih u poslednjih pet dana pripadaju Beograđanima.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...