mere

Komunalci će od petka kontrolisati GSP: Putnike koji nemaju maske i rukavice čeka do 3 godine zatvora!

Počinje prva faza GSP-a sa novim pravilima vožnje 

Vesti 06.05.2020. - 12:44h Autor: Kurir
Foto: Shutterstock

Putnici će u javnom prevozu, koji u Beogradu počinje da funkcioniše od 8. maja, morati da nose maske i rukavice, a u slučaju da neko pokuša da uđe u vozilo GSP bez ove zaštite, intervenisaće komunalna milicija, nova su pravila vožnje u GSP.

 

"Obaveza vozača i kontrolora je da ne puštaju u autobuse osobe bez maski i rukavica. Ukoliko puste takvu osobu, odgovaraće krivično za nepoštovanje mera za sprečavanje širenja zaraze (za šta je zaprećena kazna do tri godine zatvora, prim. aut.). Ukoliko građanin insistira da uđe bez zaštitne opreme u autobus, kontrolor poziva komunalnu miliciju, koja građanina udaljava. Ukoliko neko bude bio baš bahat i insistirao da uđe u prevoz, takođe podleže krivičnoj odgovornosti", kaže za Kurir Ivan Divac, načelnik komunalne milicije u Beogradu.

 

Gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević naveo je da su u vozilima obeležena sedišta koja mogu da se koriste, kao i gde će moći da se stoji, a u slučaju da se putnici ne pridržavaju propisanih mera ili da su sva obeležena mesta popunjena, vozačima je dozvoljeno da u vozila ne prime putnika. On je objasnio da poslodavci mogu za svakog zaposlenog da uplate restriktivnu kartu, to jest da kupe kartu od 8. maja do kraja meseca.

 

Ograničen broj gostiju, konobari s maskama i nema čestitanja: Evo kako će sada izgledati svadbe u Srbiji!

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...