Bezbedno

Distanca na plaži, pojedinačan ulazak u more: Ovako će izgledati letovanje 2020. godine!

Nova pravila i mere zbog koronavirusa čak i na plažama

Vesti
Autor:
Distanca na plaži, pojedinačan ulazak u more: Ovako će izgledati letovanje 2020. godine!
Foto: Shutterstock

Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA), na pitanje da li očekuje da ove sezone turisti iz Srbije krenu u omiljena letovališta u regionu i kada bi to moglo da se desi, kaže da je još rano govoriti o tome.

"Svi nešto najavljuju, ali niko ništa konkretno ne radi. Što se tiče zemalja u okruženju, svi se nadamo, imamo optimizma da će nešto da se desi, ali ovog trenutka ne možemo da tvrdimo jer sve zavisi od trenutne situacije. Pre kraja maja nije realno uopšte pričati na tu temu," kaže Seničić.

Grčka, jedna među omiljenim destinacijama za letovanje, najavila je da uvodi nove mere na plažama, koje radikalno menjaju ponašanje na koje su turisti navikli. Zvaničnici ove države tvrde da plivanje predstavlja manji rizik i da je važno da se obrati pažnja na mere zaštite u vodi i van vode.

Sasvim je moguće, kako su preneli grčki mediji, da bude uveden pojedinačni ulazak u more, čišćenje ležaljki nakon odlaska kupača i distanca na plaži.

Takođe, poznato je da će samo turistima iz određenih zemalja biti dozvoljen ulazak u zemlju, i na sreću naših turista, Grčka je to učinila za Srbiju. Postoji mogućnost da testiranje na virus bude obavezno, pre ulaska i izlaska iz Grčke, ali još uvek nema potvrde za takvu proceduru.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs