Novine

Vesić: Vraćaju se kondukteri, pravila u gradskom prevozu se menjaju!

Evo šta nas čeka kad se normalizuje saobraćaj posle izloacije zbog COVID-a

Vesti
Autor:
Vesić: Vraćaju se kondukteri, pravila u gradskom prevozu se menjaju!
Foto: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će nakon ponovnog pokretanja javnog prevoza u glavnom gradu na snazi biti oštrije mere u cilju sprečavanja širenja virusa COVID-19.

On je na TV Pink podsetio da je gradski prevoz ukinut odlukom Vlade Srbije, na preporuku zdravstvenih stručnjaka, a da je socijalno distanciranje jedina mera koja sprečava širenje zaraze.

Vesić navodi da je lokalna samouprava već dobila preporuke Gradskog zavoda za javno zdravlje koje, između ostalog, podrazumevaju potpunu izolaciju vozača od putnika i zabranu prodaje karata u samom vozilu.

"Svi koji ulaze će morati da nose maske, ulaziće se na jedna, a izlaziti na druga vrata, u vozilima će biti iscrtana mesta kako građani ne bi stajali jedni pored drugih. Uvešćemo i konduktere koji će procenjivati koliko ljudi ulazi i izlazi iz prevoza, kako on ne bi bio izvor zaraze", rekao je Vesić.

On je naveo da je Grad Beograd spreman da u roku od 24 časa nakon što nadležne institucije dozvole pokretanje javnog prevoza pokrene sistem javnog saobraćaja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs