DOBRE VESTI

Ana Brnabić: Srbija nabavila 480 novih respiratora!

Vesti
20:27h Autor:
Ana Brnabić: Srbija nabavila 480 novih respiratora!
Foto: Profimedia

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je Srbija nabavila 480 novih respiratora kao i da se očekuje dolazak u zemlju još najmanje 12 aviona koji će dopremiti medicinsku i zaštitnu opremu.

Ona je za televiziju Pink kazala da je Srbija u danima pre 6. marta, kada je registrovan prvi slučaj korona virusa u zemlju, uspela da obezbedi da 20 transportnih aviona dopremi medicinsku i zaštitnu opremu koju je država platila ili dobila kao donaciju.

"Do sada je sa avionom koji je sinoć stigao iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ukupno osam aviona sletelo u Beograd sa tom opremom. Očekujem još najmanje 12 aviona jer sada ulazimo u verovatno najteže dve nedelje", kazala je premijerka.

"Zadovoljna sam dosadašnjom borbom, to je pravi rat protiv nevidljivog neprijatelja, samim tim i teži. Sad se ta borba usložnjava i vodi na više frontova. Svaka čast medicinskom osoblju, lekarima, sestrama i tehničarima koji su na prvoj liniji fronta i koji se bespoštedno bore 24 časa dnevno", kazala je premijerka.

Pozvala je još jednom građane da ozbiljno shvate preporuku da ostanu kod kuće, navodeći da je juče bila "malo deprimirana" kada je videla koliko je gradjana šetalo parkovima i gradskim ulicama.

"Neozbiljnim ponašanjem direktno ugrožavate živote hroničnih bolesnika i starijih gradjana, jer onda je manje respiratora raspoloživo. Neodgovornost koju smo juče videli je za mene ljudski poražavajuća", kazala je premijerka i dodala da će u slučaju potrebe, država uvesti i restriktivnije mere kako bi bili spašeni životi ljudi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs