Vredna pomoć

Telekom Srbija donirao 20 miliona dinara zdravstvu za pomoć u suzbijanju epidemije korona virusa

Zahvaljujući pomenutoj donaciji, glavne zdravstvene institucije za testiranje i zbrinjavanje pacijenata biće u mogućnosti da nabave dodatne količine neophodne opreme za utvrđivanje prisustva virusa Covid-19

Vesti
11:35h Autor:
Telekom Srbija donirao 20 miliona dinara zdravstvu za pomoć u suzbijanju epidemije korona virusa
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kompanija Telekom Srbija donirala je 20 miliona dinara zdravstvenom sistemu u Srbiji kako bi pomogla da se obezbedi dodatna oprema za borbu protiv korona virusa. U koordinaciji sa Ministarstvom zdravlja, Institutu za virusologiju, vakcine i serume „Torlak“, Klinici za infektivne i tropske bolestiKCS,Kliničkom centru u Nišu i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo u Novom Sadu donirano je po pet miliona dinara za nabavku testovana Covid-19, reagenasa, medicinske i druge opreme potrebne u toku trajanja epidemije.

Kompanija Telekom Srbija u kontaktu je sa nadležnim institucijama i Ministarstvom zdravlja kako bi, u skladu sa svojim mogućnostima, doprinela suzbijanju epidemije korona virusa.Zahvaljujući pomenutoj donaciji, glavne zdravstvene institucije za testiranje i zbrinjavanje pacijenata biće u mogućnosti da nabave dodatne količine neophodne opreme za utvrđivanje prisustva virusa Covid-19, kao i opreme koja je potrebnaza zaštitu pacijenata i zaposlenih u zdravstvu.

Od pojave ovog virusa u Srbiji, kompanija Telekom Srbija na različite načine doprinosi borbi protiv širenja epidemije, a posebna pažnja posvećena je najugroženijem delu stanovništva. Tako su zajedničkom kampanjom „Pomozimo im da ostanu kod kuće“ Telekom Srbija, Supernova i agencija RED Communication uputile apel za pomoć našim najstarijim sugrađanima koji zbog rizika od virusa ne bi trebalo da izlaze iz svojih domova. Kampanju su na društvenim mrežama podržale brojne poznate ličnosti iz sveta umetnosti, kulture, sporta.

Pružajući podršku starijima, TelekomSrbija i Supernovaneće isključivati usluge korisnicima starijim od 65 godina zbog neplaćenih računa, niti će im se obračunavati kamate za sve račune pristigle u vreme trajanja vanrednog stanja. Takođe, već u prvim danima epidemije u Srbiji, terenski prodavci ove dve kompanije stavili su se na raspolaganje lokalnim civilnim službama, kako bi kao volonteri pomogli najstarijima i drugim ugroženim sugrađanima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs