Strašno

Srbija: Za 3 dana došlo 65.000 ljudi iz inostranstva!

Ono što je posebno zabrinjavajuće, je to što se u poslednjih 48 sati vraćaju i naši građani kojima je u zemljama u kojima borave potvrđeno da su zaraženi koronavirusom.

Vesti
Autor:
Foto: Profimedia

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je najveći izazov sa kojim se zemlja susreće neočekivano masovan povratak naših građana iz inostranstva, zbog čega su za one od njih koji prekrše mere samoizolacije pooštrene kazne.

 

Brnabić je na konferenciji za novinare kazala da je od 14. marta do 8 sati danas 65.000 naših građana koji su živeli ili boravili u inostranstvu ušlo u zemlju.

 

Ono što je posebno zabrinjavajuće, kako je istakla, je to što se u poslednjih 48 sati vraćaju i naši građani kojima je u zemljama u kojima borave potvrđeno da su zaraženi koronavirusom.

 

"Mi ih stavljamo ili u samoizolaciju ili ih hospitalizujemo i to je još jedan novi izazov sa kojim se susrećemo i zbog toga smo o odlučili da dodatno pooštrimo i mere i sankcije koje smo usvojili kako bi probali da zaštitimo opštu populaciju", kazala je premijerka.

 

"Patriotski bi bilo da su tamo ostali, to bi bio vrhunski akt patriotizma da su ostali tamo gde plaćaju porez, ali tamo se plaća zdravstvena zaštita a kod nas je besplatna i to nas sada neizmerno opterećuje", rekla je Brnabić.

 

Ona je ukazala i na primer naših fudbalera koji u inostranstvu imaju milionske ugovore a ovde nisu u izolaciji.

 

Prema njenim rečima, vlada je zbog toga odredila tri objekta gde će biti smešteni svi oni ukoliko prekrše meru samoizolacije i to su objekti koje će obezbeđivati policija.

 

Takođe, ako zaraze druge osobe i teško im naruše zdravlje, može im se izreći kazna od jedne do osam godina zatvora, a ako ta osoba umre, može dobiti kaznu zatvora od dve do 12 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...