Mere predostrožnosti

Jedina evropska država bez korone: Crna Gora preventivno zatvara škole i vrtiće

U obrazloženju se navodi da je doneta i mera zabrane svih okupljanja stanovništva na zatvorenim i otvorenim javnim mestima

Vesti 14.03.2020. - 14:17h Autor: RTCG
Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori se od ponedeljka prekida rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama.

 

Osim toga, zabranjeno je i uplovljavanje svih kruzera i jahti, sva javna okupljanja, posete licima koje se nalaze na bolničkom lečenju i izdržavanju kazne, iako u Crnoj Gori još uvek nema zaraženih korona virusom.

 

Potpredsednik Vlade Milutin Simović saopštio je da Vlada preuzima maksimalne mere predostrožnosti da se što duže odloži pojava koronavirusa u Crnoj Gori.

 

"Svedoci smo da su brojne države zakasnile sa merama, što je za rezultat imalo masovno širenje epidemije. Mi ne smemo napraviti takvu grešku i zato delujemo", naveo je Simović.


U obrazloženju se navodi da je doneta i mera zabrane svih okupljanja stanovništva na zatvorenim i otvorenim javnim mestima.

 

Ministar prosvete Damir Šehović je ponovio da odluka o obustave nastave važi 15 dana i dodao da ona može da se menja u zavisnosti od situacije sa virusom.

 

"Svim roditeljima dece koja nisu starija od 11 godina biće plaćeno odsustvo, dok njihovo dete ne boravi u školi", dodao je ministar Šehović.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...