Podaci Torlaka

Srbija: 19 potvrđenih slučajeva korona virusa

Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 20 sati, do jutros u 8 časova, testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi korona virus

Vesti
Autor:
Srbija: 19 potvrđenih slučajeva korona virusa
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Srbiji je do jutros u 8 časova registrovano 19 pozitivnih slučajeva na korona virus - Covid 19.

Do jutros u 8 sati, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 160 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja. Od poslednjeg izveštaja, sinoć u 20 sati, do jutros u 8 časova, testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi korona virus.

Do sinoć u isto vreme na Torlaku je testirana 151 osoba. Оd poslednjeg izveštaja do 20 sati - 11.03.2020, testirani su uzorci 21 osobe od kojih je 6 bilo pozitivno.

Naime, tokom jučerašnjeg dana otkriveno je 6 novih slučajeva zaraze, a kako Kurir nezvanično saznaje, troje novoobolelih su iz Beograda, a troje iz ostatka zemlje. Od njih troje jedno je iz Vojvodine.

Građani kojima je danas otkriven virus nisu bili u vezi ni u kontaktu sa već zaraženim osobama, ali sve nove slučajeve povezuje boravak u Italiji, gde je zabeležen veliki broj obolelih. Svako od ovih šest osoba bio je u kontaktu sa državljanima Italije, pa su tako dobili virus.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs