Vremenska prognoza

Nagla promena vremena u celoj Srbiji: Osetno hladnije, kiša i sneg do 20 cm

Tokom dana do 20 stepeni, a zatim nagli pad temperature i padavine

Vesti
Autor:
Nagla promena vremena u celoj Srbiji: Osetno hladnije, kiša i sneg do 20 cm
Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se sutra očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom.

Sutra će se najniža temperatura kretati od 4 do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature.

U toku noći utorak na sredu u centralnim i juznim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, a na planinama i više uz snežne nanose.

Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom do sredine dana zahvatiće sever Srbije, a posle podne i uveče brzo će se premeštati preko ostalih krajeva. U brdsko-planinskim predelima počeće da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimicno očekuje i u nižim predelima.

Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni uz kratkotrajne udare olujne jačine. Od četvrtka udari severozapadnog vetra u slabljenju.

U Beogradu će u prvom delu dana biti umereno oblačno, suvo i toplo sa umerenim juznim vetrom. Posle podne nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom.

Najniza temperatura oko 10 stepeni, a najviša oko 17, posle podne i uveče u naglom i osetnom padu.

foto: Profimedia

U toku noći mešovite padavine (kiša i sneg), a u višim delovima grada sneg uz mogućnost stvaranja manjeg sneznog pokrivača. U narednih sedam dana biće osetno hladnije. U sredu će duvati jak i olujni severozapadni vetar.

U Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima kiša ce u većini mesta preći u sneg uz stvaranje pokrivača, a na planinama uz povećanje visine snežnog pokrivača i snežne nanose.

Od četvrtka do kraja sedmice slab i umeren jutarnji mraz, dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni. Udari severozapadnog vetra biće u postepenom slabljenju, a slabe i sporadične padavine se očekuju u noći izmedu četvrka i petka, kao i u petak tokom dana.

Početkom naredne sedmice postepen porast temperature.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs