Verovali ili ne

Novi auto-put: Od Crne Gore do Beograda za 4 sata!

Izgradnja ovog auto-puta skratiće, kako se procenjuje, putovanje do Beograda na četiri sata, umesto sadašnjih devet sati.

Vesti
10:17h Autor:
Foto: Profimedia

Kang Šifei, iz kompanije CRBC koja gradi u Crnoj Gori, kaže da će učiniti sve da prva deonica od Podgorice do Kolašina bude završena u roku, do kraja septembra.

"Građevinski radovi su završeni preko 80 odsto… Ne možemo dati čvrste garancije ali uložićemo svoje maksimume da ona bude završena u roku, do kraja septembra", izjavio je Šifei za televiziju Nova M.

Prema njegovim rečima, na crnogorskom terenu su se suočili sa brojnim izazovima.

"Ovo je prvi put da smo došli u Evropu i suočili se sa evropskim načinom rada. Drugi izazov je birokratija i papirologija na koju nismo navikli, a treći je sam teren – veliki broj mostova i tunela, duboki klanci, visoke planine, nezgodna konfiguracija i nezgodna stenska masa", objašanjava Šifei.

Izgradnja ovog auto-puta skratiće, kako se procenjuje, putovanje do Beograda na četiri sata, umesto sadašnjih devet sati.

"Što se tiče iduće deonice auto-puta, od Mateševa do Andrijevice, planiramo da ove godine počnemo pregovore sa Vladom Crne Gore", rekao je Šifei.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...