Ljubičasti Alarm

Danas Beograd najzagađeniji na svetu: Vazduh veoma opasan!

Sa nešto više od 202 mikro grama P.M. 2.5 čestica po kubnom metru vazduh u Beogradu je još jednom došao do veoma opasnog stadijuma kada je reč o zdravlju čoveka

Vesti 25.01.2020. - 15:43h Autor: Bizlife/Danas
Foto: Profimedia

Zagađenje u Srbiji danas je u velikim gradovima opet dostiglo zabrinjavajuće nivoe, veoma opasne po zdravlje.

 

Beograd se tako prema merenjima u podne koja prenosi aplikacija AirVisual danas ponovo našao na prvom mestu prestonica sa najzagađenijim vazduhom na svetu.

 

Sa nešto više od 202 mikro grama P.M. 2.5 čestica po kubnom metru vazduh u Beogradu je još jednom došao do veoma opasnog stadijuma kada je reč o zdravlju čoveka, i smatra se opasnim po zdravlje.

 

U proteklim nedeljama svedočili smo da nije samo vazduh u prestonici lošeg kvaliteta, već se zabrinjavajuća očitavanja P.M. 2.5 i P.M. 10 čestica pokazuju u brojnim mestima u Srbiji.

 

Prema najnovijim podacima, izuzetno nezdrav vazduh dišu građani Kosjerića, koji je po zagađenosti odmah iza Beograda.

 

U deset najzagađenijih u Srbiji pored pomenutih mesta spadaju i Novi Sad, Pančevo, Kragujevac, Niš, označeni crvenom bojom kao nezdrave životne sredine.

 

Prethodnih nedelja lekari su upozoravali da kod ovolikog zagađenja nema mnogo načina da se zaštitimo, sem ne izlaženje bez preke potrebe, provetravanje prostorija u večernjim satima i pojačane zdravstvene kontrole hroničnih bolesnika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...