Ministar Šarčević poručuje

Ukida se zabrana zapošljavanja u sektoru prosvete: Stalni radni odnos za nekoliko hiljada ljudi

Priprema se teren za drastično, ali kontrolisano proširenje liste zaposlenih na neodređeno, kaže ministar prosvete

Vesti 09.01.2020. - 12:20h Autor: Politika
Foto: Profimedia

Učitelji, nastavnici, profesori koji se ističu kvalitetnim i posvećenim radom, a godinama su zaposleni na određeno vreme u osnovnim i srednjim školama, dobiće priliku da na konkursu budu primljeni u stalni radni odnos, rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević za Politiku.


"Imamo zeleno svetlo za zapošljavanje prosvetnih radnika za stalno i to ćemo raditi u većem obimu narednih nekoliko meseci", izjavio je ministar Šarčević.

 

On je kazao da se priprema uputstvo koje će biti poslato nadležnima u svim školskim upravama, a onda i direktorima škola, sa preporukom da prilikom raspisivanja konkursa vode računa najpre o dužini čekanja na stalno zaposlenje i o radnom doprinosu nastavnika.


Suštinski, kaže ministar, to znači da se ukida zabrana zapošljavanja u prosveti i da se priprema teren za drastično, ali kontrolisano proširenje liste zaposlenih na neodređeno. Prema njegovim rečima biće to masovni ulaz, po nekoliko hiljada ljudi u narednih nekoliko meseci.


Broj stalno zaposlenih u prosveti, rekao je Šarčević, neće se uvećati samo zbog ukidanja zabrane zapošljavanja, već i zbog uvođenja jednosmenskog rada u još 200 škola.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...