Do Beograda za pola sata

Srbija dobila još jedan aerodrom: Obavljen prvi let iz Kraljeva za Beč

Generacije Kraljevčana sanjale su ovaj dan i danas konačno iz Kraljeva letimo za Beč, rekao je gradonačelnik Predrag Terzić

Vesti
Autor:
Srbija dobila još jedan aerodrom:  Obavljen prvi let iz Kraljeva za Beč
Foto: Profimedia

Prvi avion kompanije "Er Srbija" poleteo je danas, nekoliko minuta pre podneva, sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva ka Beču, a čelnici Čačka, Kraljeva i Vrnjačke Banje kažu da je za građane centralne i zapadne Srbije to ispunjenje dugogodišnjeg sna.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić je izjavio da je to istorijski dan za Raški, Moravički i Zlatiborski okrug, jer će sada građani tog kraja umesto za tri sata do Beograda putovati pola sata, a do Beča sat i po.

"Generacije Kraljevčana sanjale su ovaj dan i danas konačno iz Kraljeva letimo za Beč", rekao je Terzić.

Prema njegovim rečima, uz početak gradnje Moravskog koridora, otvaranjem Leonija i Taip grupe, Kraljevo ponovo postaje industrijski grad i grad koji je dobro infrastrukturno povezan sa svim gradovima u Srbiji, ali i sa inostranstvom.

"Očekujem da je ovo početak novog života na Ibru i da ćemo u godinama koje slede govoriti samo o uspesima i dobrim rezultatima", podvukao je Terzić.

Prvi avion sa aerodroma "Morava" kod Kraljeva trebalo je ka Beču da poleti jutros u 7.55. Poletanje je, međutim, bilo odloženo jer letelica iz Beograda nije mogla da sleti na pistu "Morave" zbog guste magle.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs